logo
24H/7
Servis!
Smo pooblaščeni serviser vseh vrst Vaillant ogrevalnih sistemov.
POKLIČI
041 402 443
Energija
Instalacije za topel in varčen dom. Kakovost in dolgoletne izkušnje. Toplotne črpalke in ogrevalni sistemi.
ogrevalni sistemi, toplotne črpalke, strojne instalacije, vrtine in geosonde, klimatske naprave, prezračevanje, solarni sistemi, vodovodni sistemi, vaillant, klima, arotherm, flexotherm, green, naravna energija, zemeljska energija, instalacije, servis, toplotna, ogrevalna tehnika, TC vaillant, toplotna.eu, vrtine,
516
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-516,stockholm-core-1.2.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Energija za ogrevanje

ZEMELJSKA ENERGIJA

Toplotne črpalke lahko koristijo energijo zemlje na dva načina. Energijo lahko dobimo blizu površine tal, kjer je temperatura na globini 1,5 m praktično skozi celo leto ista. V ta namen se v zemljo vstavijo zemeljski kolektorji, ki so sestavljeni iz več vej cevi. Alternativno lahko kjer imamo malo prostora, v zemljo vstavimo zemeljsko sondo, do globine 100m in več. Temperatura je tu skozi celo leto konstantna okoli 10 stopinj, kar je več kot dovolj za pridobivanje toplotne energije.

 

Zrak iz okolja kot vir energije
Toplotne črpalke lahko koristijo tudi okoliški zrak- Vaillantove moderne toplotne črpalke delujejo ekonomično, tako da lahko toploto za ogrevanje iz okolice pridobivajo tudi pri -20 stopinjah zunanje temperature.

 

Podzemne vode kot vir energije
Toplotne črpalke lahko koristijo tudi energijo podzemnih voda. Temperatura podzemnih voda je praktično konstantna ne glede na letni čas in zunanje temperature. Za uporabo podzemnih voda je potreben poseben vodnjak.

SONČNA ENERGIJA

Sonce je brezplačen in praktično neizčrpen vir energije, ki nam je dostopen v neomejenih količinah brez škodljivih vplivov na okolje. Solarni sprejemniki bodo pretvorili sončno energijo v toplotno. Ploščati sprejemniki bodo pretvorili do 95% sončnega žarčenja v toplotno energijo. V cevnih sprejemnikih pa zrcalo koncentrira sončno žarčenje na absorber. Zaradi tega cevni sprejemniki dosegajo večjo učinkovitost in tudi v oblačnih dneh proizvajajo toploto. Ko je v sprejemnikih sončna energija spremenjena v toplotno, se preko solarnega medija prenese v vsebnik tople vode ali zalogovnik ogrevalne vode. Izmenjevalnik toplote v vsebniku prenese toploto na sanitarno vodo. Toplo vodo, ki je na zalogi, lahko uporabljamo tudi kadar sonce ne sije. S solarnim sistemom lahko prihranite do 70% stroškov za ogrevanje tople vode. Sistemi z dogrevanjem preko sonca, pa lahko prihranijo do 35% stroškov ogrevanja.

PLIN

Naravni zemeljski plin je ekonomsko zelo sprejemljiv v primerjavi z ostalimi fosilnimi gorivi zaradi nizkih stroškov eksploatacije in skladiščenja. Tehnologija, ki koristi zemeljski plin je danes zelo učinkovita, predvsem pri kondenzacijskih napravah Plin zgoreva čisto brez saj in pepela, zaradi tega nastaja manj škodljivih emisij kot pri kurilnem olju. Smatra se za ekološko najbolj neoporečno fosilno gorivo.

 

Varnost plinskih naprav
Moderne plinske kondenzacijske naprave proizvedene v Vaillantu ustrezajo strogim varnostnim standardom, da se zagotovi pravilno in varno delovanje. Poleg tega je obvezno redno vzdrževanje naprave s strani Vaillant pooblaščenega serviserja. Novejše naprave uporabnika opozarjajo na potreben servis po določenih urah obratovanja. Prav tako bo kakršnakoli napaka v primeru uporabe comDIALOG naprave v trenutku poslala sporočilo serviserju, ki je za to napravo odgovoren. Izvedite več o Vaillant plinskih kondenzacijskih napravah.

Brez skrbi nas pokličite in svetovali vam bomo
z dodatnnimi informacijami o vrtinah in subvenciji.


Z VAMI ŽE VEČ KOT 25 LET.

Kontakt

Pokličite nas na
041 402 443
ali pa nam pošljite
e-pošto
na naslov
info@instalacije-marcen.si

Instalacije Marcen d.o.o
Matke 18, Matke,
3312 Prebold,
Slovenia
ID DDV: SI40278204

Kontakt

Pokličite nas na
041 402 443
ali pa nam pošljite
e-pošto
na naslov
info@instalacije-marcen.si

Instalacije Marcen d.o.o
Matke 18, Matke,
3312 Prebold,
Slovenia
ID DDV: SI40278204